На порядку денному сьогоднішнього засідання Київради значиться проект рішення про реорганізацію комунальних кінотеатрів. Київська міська держадміністрація пропонує приєднати кінотеатри «Братислава», «Київська Русь», «Лейпциг», «Ленінград», «Росія», «Флоренція», «Загреб» і кінотеатр ім.Шевченка до КП «Київкінофільм».

Як пише «КоммерсантЪ-Украина», за словами директора департаменту культури КМДА Світлани Зоріної, питання про злиття не порушувалося до закінчення контрактів з директорами, які виступили проти об'єднання. Зараз у кінотеатрах «Росія», «Лейпциг», «Флоренція», «Ленінград» уже змінилося керівництво, і нові директори, як заявила Зоріна, не протидіють злиттю.

«Ми хочемо об'єднати всі кінотеатри, щоб закупівля фільмів, обладнання та обслуговування кінотеатрів проходили централізовано, а всі витрати на їхнє утримання були оптимізовані», - зазначила вона. У разі підтримки Київрадою реорганізацію планують закінчити через чотири-п'ять місяців.

Вчора постійна комісія Київради з питань культури та туризму не підтримала проект рішення про об'єднання кінотеатрів. «Була дискусія про своєчасність цього рішення, але переконливих аргументів від КМДА ми не отримали», - заявив голова комісії Дмитро Нікульшин («Батьківщина»). Незважаючи на думку комісії, проект рішення сьогодні буде винесений на голосування у сесійний зал.

«Київкінофільм» був створений ще у 2007 році і об'єднав всі 19 столичних комунальних. Однак деякі з них оскаржили це рішення у судовому порядку і добилися виходу зі складу КП «Київкінофільм», де залишилися в основному дитячі кінотеатри.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174