Для залучення коштів населення у фінансову систему є ціла низка прийомів. Про це в інтерв'ю ForUm'у заявила заступник глави Національного банку України Віра Ричаківська.

«Залученню у фінансову систему грошей населення послужить впровадження ініціатив, які сприяють подальшому зміцненню довіри до банків, активізації безготівкових розрахунків, підвищенню ефективності інвестування коштів населення, розширенню переліку надійних інвестиційних інструментів», - сказала представник НБУ.

За її словами, однією із таких ініціатив є впровадження обмеження на готівкові розрахунки. «Зростання безготівкових розрахунків збільшить надходження фінансових ресурсів суб'єктів національної економіки у банківську систему і підвищить ліквідність банків. Зокрема, гроші, які перебувають за межами банківської системи, частково перемістяться на рахунки банків, що дозволить надавати кредити з меншою відсотковою ставкою і послужить ресурсом для кредитування економіки. Як наслідок це стимулюватиме зростання ВВП», - зазначила Ричаківська.

На її думку, така ініціатива дозволить скоротити обсяг валютних операцій, сприяючи тим самим зменшенню доларизації економіки, і може сприяти скороченню обсягів тіньової економіки, призвівши, у свою чергу, до зростання надходжень до бюджету.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190