Американські ЗМІ стверджують, що торнадо, яке обрушилося на штат Оклахома, за руйнівною силою перевершив атомну бомбу, скинуту на Хіросіму у 1945 році.

«Торнадо, який зрівняв із землею місто Мур в Оклахомі, володів більшою потужністю, ніж атомна бомба, скинута на Хіросіму, стверджують п'ять незалежних один від одного метеорологів, опитаних агентством Associated Press», - пише нью-йоркська Daily News.

Як повідомляє РІА «Новости», за оцінками метеорологів, торнадо відповідав найвищій вимірюваній категорії Ф-5 за шкалою Фуджита. Як стверджують фахівці, першу застосовану на війні атомну бомбу він перевершив принаймні у вісім разів.

Влада штату Оклахома підтвердила загибель 24 осіб, серед яких дев'ять дітей. При цьому Федеральне агентство США з надзвичайних ситуацій повідомляло про 51 загиблого. Крім того, до лікарні потрапили понад 230 потерпілих.

Нагадаємо, атомна бомба Little Boy («Малюк»), потужністю від 13 до 18 кілотонн тротилу, була скинута на Хіросіму 6 серпня 1945 року. За різними даними, загинуло від 90 до 166 тисяч осіб.

Як раніше повідомляв ForUm, днями на штати Канзас, Оклахома і Айова обрушилися відразу майже 20 торнадо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

660