Київська Державтоінспекція спростовує інформацію деяких ЗМІ про те, що її представники супроводжували демілітаризований бронеавтомобіль під час проведення масових заходів 18 травня. Про це повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України у м.Києві.

«У столичну міліцію не надходило жодної заявки щодо укладення угоди про супровід або забезпеченні безпеки дорожнього руху під час пересування по вулично-дорожній мережі спеціальних транспортних засобів», - сказано у повідомленні.

Крім того, інформація, яка була поширена в мережі Інтернет, що нібито за кермом демілітаризованого бронеавтомобілі перебували працівники столичної ДАІ, також не відповідає дійсності.

У той же час ДАІ повідомляє, що один із заступників командира полку ДПС ДАІ, бачачи адміністративне порушення (керування транспортним засобом, не зареєстрованим у встановленому порядку, а також без номерного знаку), прийняв рішення затримати вказаний транспортний засіб і доставити його у Шевченківське райуправління міліції .

«Особи, які перебували у салоні демілітаризованого бронеавтомобіля, і ті, хто стояв поруч, заперечували, що серед них є водій. Під час спілкування працівника державтоінспекції з вищезазначеними особами був присутній один із народних депутатів. Усі присутні на місці події були попереджені про затримання транспортного засобу, будь-яких клопотань або заяв від них не надходило. На місце була викликана слідчо-оперативна група», - зазначили у міліції.

«Після чого заступник командира полку ДПС ДАІ сів за кермо цього транспортного засобу і почав маневр розвороту, однак дорогу бронеавтомобілю заблокував народний депутат. Після прибуття слідчо-оперативної групи бронеавтомобіль шляхом буксирування був доставлений до Шевченківського райуправління міліції», - повідомили у МВС.

У міліції також поінформували, що пізніше було встановлено особу водія БТР і складено три протоколи про адміністративні правопорушення: за ст.121 (не зареєстрований в установленому порядку транспортний засіб), ст.122-2 (невиконання водієм вимог про зупинку) і 126-2 (керування транспортним засобом без посвідчення водія) КУпАП.

Нагадаємо, учасники акції «Вставай, Україно!» заблокували рух бойової розвідувально-дозорної машини, яка з'явилася у центрі міста.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що особисто розпорядився доставити БТР, який рухався 18 травня по центральних вулицях Києва, до Шевченківського райвідділу міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

516