Французький письменник Домінік Веннер вчинив сьогодні самогубство у Соборі Паризької Богоматері.

За словами очевидців, він покінчив з собою за допомогою пістолета прямо перед храмовим вівтарем. Всі туристи та віруючі, які були на той момент у будівлі, були негайно евакуйовані. Місце події оточене поліцією.

Мотиви, які підштовхнули Веннера накласти на себе руки, поки невідомі. Однак повідомляється, що при собі він мав кілька листів, у яких може міститися відповідь на це питання. В даний час вони відправлені на експертизу.

Трагічний інцидент стався за кілька годин до концерту на підтримку одностатевих шлюбів, який пройде на площі Бастилії у Парижі о 18:30 за місцевим часом (19:30 за київським). Очікується, що участь у концерті візьме популярний британський співак Mika, який заявив про свою гомосексуальність близько року тому.

Закон, що дозволяє одностатевим парам поєднуватися шлюбом і всиновлювати дітей, підписаний президентом Франції Франсуа Олландом і опублікований в офіційному друкованому органі країни - Journal officiel минулої суботи. За даними ЗМІ, перші одностатеві весілля пройдуть у Франції вже до початку літа.

За матеріалами РІА «Новости», «ИТАР-ТАСС»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417