З початку травня на водних об'єктах України загинуло 100 людей, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Всього з початку року втопилися 273 людини, з них 18 дітей, ще 205 осіб були врятовані.

Так, у Криму рятувальники продовжують пошуки 15-річної дівчини, яка зникла під час купання на Північно-Кримському каналі у с.Воїнка Красноперекопського району.

20 травня на Дніпрі у Жовтневому районі Дніпропетровська на необладнаному для купання пляжі втопився на відстані 6 м від берега підліток.

У Переяслав-Хмельницькому на р.Трубіж загинув юнак 1989 р.н. 20 травня у ставку житлового мікрорайону «Дубове» у Хмельницькому втопився хлопець 1992 р.н. У цей же день на ставку у Кременецькому районі Тернопільської області місцеві жителі врятували молодика 1980 р.н. У цей же період у Полтавській області було виявлено тіла чоловіка 1976 р.н. і жінки 1949 р.н., які втопилися під час купання, ще одна загибла 1951 р.н. була виявлена ​​у Чернігівській області.

Рятувальники звертаються до всіх громадян з проханням дотримуватися елементарних правил поведінки під час відпочинку на водних об'єктах.

Зокрема, купаючись, не запливати за огороджувальні буї, не підійматися на технічні та попереджувальні знаки, не підпливати до човнів, а також не стрибати у воду з плавзасобів, не пристосованих для цього споруд, у місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми.

Також варто уникати купання у затоплених кар'єрах, штучних каналах, озерах, що використовуються у промислових цілях, пожежних водоймах і т.п.


Ні в якому разі не можна залишати дітей без нагляду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

340