Президент Білорусі Олександр Лукашенко впевнений, що результати «Євробачення-2013» сфальсифіковані. Цим, а також загальною політизацією конкурсу він пояснив відсутність голосів від Росії на користь представниці Білорусі Альони Ланської. Про це повідомляє білоруське агентство «Белта».

«Я знаю, Альона, твою реакцію на результати голосування у Росії. Можеш у свій актив записати 12 балів, не менше», - заспокоїв Лукашенко співачку.

«Це говорить про те, наскільки подібний конкурс не просто політизується, а наскільки він фальсифікований. Більше того, хто слідкує за засобами масової інформації, побачили на прикладі однієї із країн - там уже розгорівся цілий скандал з приводу фальсифікації підсумків голосування. Я вже не кажу про голосування за географічним принципом», - сказав президент.

При цьому Лукашенко закликав спокійно ставитися до результатів конкурсу. «Я абсолютно не хочу у чомусь запідозрити або принизити роль переможниці. Дійсно, дівчина із Данії була дуже гарною і номер її був прекрасний, але не менш прекрасна була і наша дівчина. Тому пропоную спокійно ставитися до результатів подібних голосувань», - зазначив він.

Невдоволення підбиттям підсумків конкурсу висловив сьогодні і глава МЗС Росії Сергій Лавров. У бесіді з главою зовнішньополітичного відомства Азербайджану (телебачення цієї країни першим звинуватило «Євробачення» у крадіжці голосів глядачів) Лавров заявив, що «ця обурлива акція без відповіді не залишиться».

Нагадаємо, представниця Білорусі на конкурсі Олена Ланська зайняла 16-е місце. Всього вона отримала 48 балів. Найвищу оцінку - 12 - Ланській поставили в Україні. За Білорусь також проголосували Ізраїль (3 бали), Молдова (4), Азербайджан (7), Вірменія (5), Мальта (2), Греція (1), Чорногорія (3), Грузія (5), Македонія (5), Литва (1).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

374