Президент України Віктор Янукович та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт взяли участь у церемонії відкриття об'єкта з утилізації порожніх корпусів ракетних двигунів на базі ДП «Науково-виробниче об'єднання «Павлоградський хімічний завод». Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Завдяки плідній співпраці з нашими американськими партнерами, завдяки особисто президенту Обамі сьогодні на Павлоградському хімічному заводі створено виробничий комплекс з повним циклом переробки твердого ракетного палива та корпусів ракетних двигунів», - сказав Глава держави.

Він нагадав про основні без'ядерних принципи України, закріплені у Декларації про державний суверенітет, - не приймати, не виробляти і не купувати ядерної зброї.

«В ім'я реалізації цих принципів наша держава приєдналася в рамках Лісабонського протоколу 1992 до Договору про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь і уклала з США Угоду про надання допомоги Україні в ліквідації стратегічної ядерної зброї», - зазначив Янукович.

Нагадаємо, 12 квітня 2010 року у США Президент України Янукович під час зустрічі з президентом США Бараком Обамою заявив, що Україна відмовиться від близько 90 кг збагаченого урану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277