Працівники Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю МВС України затримали кримінального авторитета, який на території Київського залізничного вокзалу створив систему поборів, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

За даними правоохоронців, через своїх помічників авторитет отримував данину зі злодіїв, шахраїв, таксистів, маршрутників, підприємців, стихійних продавців і так званих квартирниць. У результаті кожен, хто отримував хоч якийсь прибуток біля вокзалу, був зобов'язаний віддати його частину. Він і його подільники також вимагали гроші з підприємців, які займаються міжміськими перевезеннями. Бізнесмени повинні були платити данину за неперешкоджання їхній законній діяльності. У разі незгоди блокувався транспорт, лунали погрози і проколювалися колеса.

Працівники ГУБОЗ до найдрібніших деталей спланували операцію з документування незаконної діяльності та затримання зловмисників. У результаті ліквідована верхівка злочинного середовища - організатор і його «права рука».

Щодо чоловіків розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.189 (вимагання, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Зараз зловмисники перебувають під вартою і їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років.

Правоохоронці також проводять перевірку на причетність затриманих до інших злочинних схем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152