Продовження активної роботи щодо вдосконалення системи технічного регулювання дозволить Україні отримати максимальний економічний ефект від створення Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, зазначив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, виступаючи на конференції «Поглиблена та всеохоплююча Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС: основні аспекти і переваги. Реформування системи технічного регулювання», яка відбулася у вівторок, 21 травня.

«Без істотної модернізації у частині технічного регулювання, без її гармонізації з міжнародними, європейськими правилами, дуже важко сподіватися, що у багатьох сферах наш виробник буде успішний на відкритому ринку так само, як європейський», - вважає П'ятницький.

Він підкреслив, що питання технічного регулювання мають ключове значення у побудові ефективних економічних відносин між країнами. Тому саме технічні бар'єри, а не питання тарифів, дуже часто заважають вільному руху товарів.

«Сьогоднішня конференція, я сподіваюся, той крок до розвитку взаєморозуміння між українськими фахівцями, які працюють з українським бізнесом та європейськими фахівцями і європейським бізнесом, для того щоб ми працювали за правилами, які гармонізовані, і ті прикрі випадки, які трапляються як на ринку Європейського Союзу у цій сфері, так і на ринку України, залишилися у минулому», - говорить П'ятницький.

Він підкреслив, що без вирішення проблем у системі технічного регулювання Україна не зможе повною мірою використовувати той потенціал, який відкриває угоду про вільну торгівлю з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238