Вітчизняне тваринництво продовжує нарощувати показники. Зокрема, станом на 1 травня поголів'я ВРХ збільшилося на 3,2%. Причому зростання відбулося за рахунок господарств населення, де чисельність поголів'я ВРХ збільшилася на 5%. Досягти такого результату вдалося завдяки комплексу державних програм підтримки. Крім того, позитивну динаміку демонструє і галузь свинарства. Так, за чотири місяці поточного року поголів'я свиней зросло на 4%, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Дуже важливо, що динаміка зростання у тваринництві, якої вдалося досягти минулого року, закріпилася і в поточному році. Так, станом на 1 травня в Україні поголів'я ВРХ зросло майже на 167 тисяч, або 3,2%, в порівнянні з минулим роком. Однак галузь вітчизняного тваринництва має не тільки економічне, а й соціальне значення. Тому держава продовжує програми фінансової підтримки скотарства саме в секторі дрібнотоварного виробництва. І як результат - основне зростання поголів'я відбувається саме в господарствах населення - на 5% відносно аналогічного періоду 2012 року», - зазначив міністр.

Також глава відомства додав, що станом на 1 травня в усіх категоріях господарств налічувалося 5,3 мільйона голів ВРХ. А в господарствах населення, зокрема, чисельність ВРХ склала 3,8 мільйона голів.

«Не тільки молочне скотарство демонструє високий результат. Адже чисельність поголів'я свиней теж зростає. Так, станом на 1 травня в усіх категоріях господарств налічувалося 7,8 мільйона голів свиней, що на 4% більше в порівнянні з минулим роком», - додав Присяжнюк.

Міністр нагадав, що в цьому році продовжується виплата дотації за збереження та утримання молодняку ​​ ВРХ. Також держава відшкодовує вартість придбання доїльних апаратів селянам, які тримають у господарстві трьох і більше корів. Крім того, цього року держава почала виплату дотацій за здану на м'ясопереробні підприємства худобу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211