Співробітники кримського главку СБУ затримали лікаря однієї із поліклінік Бахчисарайського району, який продавав наркозалежним особам рецепти на придбання трамадолу, повідомили у прес-центрі відомства у Криму.

Сильнодіючу знеболювальну речовину, яка належить до опіоїдних анальгетиків і заборонена до вільного продажу, лікар виписував на людей, які вже померли або перебували на останній стадії онкозахворювання.

«Оперативники з'ясували, що місцеві наркомани стали постійними пацієнтами 33-річного лікаря-онколога. Потомствений лікар з хорошою репутацією і багаторічним стажем роботи продавав їм рецепти на знеболювальний засіб, який викликає залежність і стан, подібний до наркотичної ейфорії.

Дані про фіктивне вживання та видачу заборонених у вільному продажу наркотичних лікарських препаратів він записував в амбулаторну картку своїх онкохворих пацієнтів або тих, кого вже не було у живих. Рецептурні бланки наркомани купували за 50 грн за штуку. По них вони купували препарат у спеціалізованих аптеках - для власного вживання або на продаж.

Співробітники спецслужби затримали лікаря на місці злочину після того, як він вкотре продав «липовий» рецепт. На своє виправдання затриманий запевняв, що жалів наркозалежних і допомагав винятково із «людинолюбства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228