Розвиток спорту, підтримка здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів державної політики України.

Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Янукович заявив у Дніпропетровську під час церемонії закладки капсули спортивно-розважальної арени для проведення фінального турніру Чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

За його словами, зараз багато країн світу визначають пріоритетом розвиток спорту як один з інструментів оздоровлення громадян.

«Україна також показує, що ми йдемо вперед. Ми будемо з року в рік поліпшувати підходи в охороні здоров'я і спорті», - сказав Янукович.

Президент також підкреслив, що в місті Павлограді Дніпропетровської області будується близько 20 спортивних споруд, переважно у школах.

На переконання Глави держави, це має бути прикладом для всієї України, в тому числі для меценатів, які вкладали кошти у спорт, молодь, культуру.

Нагадаємо, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Державне фінансування підготовки Чемпіонату Європи з баскетболу складе 7,057 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260