Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко особисто розпорядився доставити БТР, що рухався 18 травня по центральних вулицях Києва, до Шевченківського райвідділу міліції. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

За його словами, 18 травня в міліцію надійшла інформація, що по центральній частині столиці пересувається бронеавтомобіль. «Для з'ясування мети перебування цього транспортного засобу на вулицях міста і для запобігання можливих негативних наслідків мною особисто було прийнято рішення з доставки цього бронеавтомобіля до найближчого органу внутрішніх справ. Співробітники ДАІ почали його супроводжувати до Шевченківського райуправління», - заявив Захарченко.

За словами міністра, на вулиці Великій Житомирській група депутатів заблокувала рух цього автомобіля. «Відразу ж транспортний засіб оточила юрба людей з символікою партії «Батьківщина», УНА-УНСО і «Свобода», - заявив він і додав, що всього біля БТР зібралося близько 150 осіб, які побили вікна, зірвали відеореєстратор, зламали кришку двигуна і спустили колеса.

За словами Захарченка, в цей конфлікт втрутилося близько 70 молодчиків. «Звучали нецензурні висловлювання, кидали пластикові пляшки, розпорошувався сльозогінний газ, виникали окремі сутички», - підкреслив він.

Міністр зазначив, що бронеавтомобіль пустили в центр міста, оскільки на ньому були білі прапори, схожі на прапори ВО «Батьківщина», і він рухався за автомобілями лідерів опозиції.

У той же час Захарченко повідомив, що на водіїв БТРа було складено адмінпротоколи про порушення ПДР.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 травня на Великій Житомирській у Києві сталася бійка між бійцями «Беркута» і представниками «Свободи». Зокрема, бійці «Беркута», відтіснивши групу невідомих осіб, які напали на «свободівців», стали в колону і почали відтісняти представників «Свободи», які намагалися перевернути БТР.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205