Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що у російської учасниці Діни Гаріпової вкрали 10 очок на Євробаченні, які дав Азербайджан. Про це він сказав на прес-конференції в Москві з азербайджанським колегою.

«Коли вкрали десять очок у нашої учасниці - це не радує, перш за все, з точки зору того, як цей захід організований. Ми домовилися, що після того як громадське телебачення з'ясує правові шляхи отримання вичерпних пояснень, ми узгодимо наші спільні дії, щоб ця обурлива акція без відповіді не залишилася», - сказав Лавров, повідомляє «УНІАН».

Глава МЗС Азербайджану Ельмар Мамедьяров повідомив, що в Азербайджані з'ясовують, чому Росія не отримала жодного балу на цьому конкурсі від його країни, оскільки за даними мобільних операторів російська учасниця отримувала друге місце, після українки Злати Огнєвич.

«Це якась детективна історія. Ми звернулися до суду, щоб отримати доступ до результатів голосування. Суд, звичайно, задовольнив це прохання», - сказав він.

Мамедьяров підкреслив, що за даними трьох найбільших операторів мобільних операторів, Росія йде на другому місці після України. За його словами, потрібно з'ясувати, куди поділися голоси і як вони зникли.

Як повідомляв ForUm, співачка з Данії Еммелі де Форест з піснею «Only Teardrops» перемогла у музичному конкурсі «Євробачення-2013», українська співачка Злата Огнєвич посіла третє місце.

Пісня-переможець отримала 281 балів, найвищі бали - 12 поставили Англія, Сербія, Італія, Ісландія, Франція, Ірландія, Словенія, Македонія.

Друге місце зайняв співак з Азербайджану Фарід Мамедов з піснею «Hold me». Він отримав 234 бали, 12 балів співакові поставили Австрія, Ізраїль, Угорщина, Болгарія, Росія, Мальта, Греція, Чорногорія, Грузія, Латвія.

Україна отримала - 214 балів, за Огнєвич високі бали віддали Молдова, Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Хорватія. На четвертому місці Норвегія, на п'ятому - Росія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203