Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вважає, що опозиція не зможе висунути єдиного кандидата на президентських виборах. За його словами, в процесі підготовки до виборів кандидати від опозиційних партій будуть "топити" один одному рейтинги в конкурентній боротьбі між собою. Про це він заявив, коментуючи резолюцію суботньої акції опозиції «Вставай, Україно!».

«Про резолюцію суботньої акції опозиції я б сказав так: коли сказати нічого - краще мовчати. У документі немає жодного змістовного пункту. Те, що опозиція пообіцяла підтримати кандидата, який вийде у другий тур - це само собою зрозуміло, тут і декларації ніякої не потрібно. Цим документом вони визнали, що в другий тур не зможуть пройти два представники опозиції. Тобто вони вже «забронювали» місце у другому турі для Віктора Януковича. Ця резолюція абсолютно беззмістовна, ніякої нової інформації в ній немає. Просто акція була запланована, скасувати її вже не можна, а сказати опозиції нічого», - сказав Погребинський.

Він вважає, що неможливість об'єднатися навколо єдиного кандидата є свідченням ідейної кризи в самій опозиції, повідомляє «Ukranews».

«Вона не змогла виробити альтернативної стратегії, не змогла об'єднатися навколо єдиного кандидата. Хоча сьогодні серед опозиціонерів найвищий рейтинг у Віталія Кличка. Тому якби була політична воля визначитися зараз, вони б визначилися. Кандидати від опозиційних партій будуть конкурувати один з одним», - сказав Погребинський.

Нагадаємо, що за підсумками суботньої акції «Вставай, Україно!», була прийнята резолюція, в якій представники опозиції заявили, що підтримають єдиного кандидата в другому турі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153