Через помилку турецької авіакомпанії Turkish Airlines двоє американських туристів відлетіли не на той континент: замість Африки Сенді Валдівізео та її чоловіка Трайета Во відправили до Азії, пише видання The Daily Telegraph.

Туристи з Лос-Анджелеса прямували в Дакар, столицю африканської країни Сенегал. Замість цього їх доставили до Дакки, столиці Бангладеш, держави в Південній Азії.

Виявилося, що в компанії переплутали коди аеропортів: для Дакара це DKR, а для Дакки - DAC. Причому Валдівізео і Во помітили помилку не відразу, а вже на борту літака, коли вивчили карту польоту. Коли вони почули, як стюардеса говорить, що лайнер прямує до Дакки, спочатку подумали, що жінка вимовила «Дакар», але з турецьким акцентом.

Прибувши в Бангладеш, туристи сповістили Turkish Airlines про помилку. Проте в компанії не відразу визнали свій промах, а спочатку вивчили всі дані про бронювання рейсу мандрівниками. У результаті їх відправили до Сенегалу тільки через 12 годин.

Інцидент стався у грудні минулого року, проте він отримав широкий розголос тільки тепер, після довгих спроб американського подружжя домогтися компенсації, передає «РБК-Україна».

«Я дзвонила їм кожну п'ятницю протягом чотирьох минулих місяців», - розповіла Валдівізео. «Щоразу мені говорили, що розглянуть мою справу і зв'яжуться зі мною, але так ніхто і не подзвонив», - поскаржилася американка.

У Turkish Airlines висловили жаль у зв'язку з тим, що трапилося, і пояснили, що туристам було запропоновано два безкоштовні квитки економ класу на будь-який напрямок, що входить до маршруту авіакомпанії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308