Київський районний суд Харкова близько 10:00 поновив розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у зловживанні на посаді керівника корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ).

Засідання відкрив головуючий суддя Костянтин Садовський. Слухання проходить в приміщенні Апеляційного суду Харківської області.

Відкриваючи засідання, Садовський заявив, що Тимошенко відсутня у залі суду, вона знаходиться в лікарні.

У суді присутні захисники Тимошенко: Сергій Власенко, адвокат Олександр Плахотнюк, дочка і захисник Тимошенко Євгенія, передають «Українські новини».

Захисник екс-прем'єра депутат Верховної Ради Андрій Кожем'якін у залі суду відсутній.

Нагадаємо, Київський районний суд Харкова переніс розгляд справи за обвинуваченням Тимошенко у зловживанні на посаді керівника ЄЕСУ на 21 травня.

Тимошенко висунуто звинувачення в організації приховування валютної виручки, організації неодноразового ухилення від сплати податків на загальну суму понад 16 млн гривень, розкраданні та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн гривень ПДВ, службового підроблення та замаху на розтрату 405,5 млн доларів коштів державного бюджету.

Тимошенко очолювала корпорацію ЄЕСУ, яка займалася імпортом природного газу, з 1995 по 1997 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207