Цього року в Київській області відкриється 18 позаміських дитячих оздоровчих таборів, в яких відпочинуть майже 90% дітей. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявив голова облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк.

«У Київській області відкривається 18 позаміських таборів, з них - 15 звичайних і три санаторного типу. Крім того, працюватиме 14 наметових містечок і 3 табори праці та відпочинку, літні школи для обдарованих дітей і ще 230 вихованців інтернатів відпочинуть на базі школи-санаторію у Володарці», - сказав губернатор.

За його словами, цього року планується оздоровлення 89,5% дітей, тобто близько 140-150 тисяч. При цьому вартість путівки обійдеться батькам від 200 до 400 грн на день.

«Крім організаційного відпочинку, відкриватимуться скаутські табори - це коли хлопці все роблять своїми руками: будують, готують їжу. Батьки дуже задоволені і дітям подобається. Торік два такі табори працювали, і в цьому році ми будемо підтримувати скаутський рух», - пообіцяв Присяжнюк.

Також, за його словами, у 10-денний термін санітарно-епідеміологічна служба повинна перевірити готовність всіх дитячих таборів Київської області до початку літнього сезону.

«Буде перевірено і воду, і стадіони, і туалети, і приміщення, в яких житимуть діти. Все це має бути готове, але наша мета - не готовність, а створення безпечних умов перебування дитини в таборі», - сказав чиновник.

Крім того, близько 500 талановитих дітей цього літа відпочиватимуть в Греції на острові Крит.

Нагадаємо, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Оксана Добровольська сказала, що цього року в столичних шкільних таборах оздоровлять понад 7 тисяч дітей.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в поточному році передбачено оздоровлення та відпочинок 2810 тис. дітей шкільного віку.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341