У Харкові сьогодні продовжиться суд у справі ЄЕСУ за обвинуваченням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Засідання Київського районного суду Харкова, яке проходитиме в будівлі обласного апеляційного суду на площі Руднєва, 36, розпочнеться сьогодні о 10.00. Головуючий суддя - Костянтин Садовський.

Нагадаємо, 23 квітня засідання суду було перенесено, враховуючи відсутність у залі судових засідань підсудної Тимошенко та її захисниці Євгенії Тимошенко.
Під час судового засідання захисники екс-прем'єра висловилися за необхідність розгляду заявленого ними на попередніх засіданнях клопотання про закриття кримінальної справи.

За словами захисників, справа щодо ЄЕСУ вже була закрита Генеральною прокуратурою, і правомірність її закриття підтверджував Верховний суд України, передає «УНІАН».

У жовтні 2011 року СБУ порушила відносно екс-прем'єр-міністра Тимошенко кримінальну справу за переведення боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України.

За інформацією прес-центру СБУ, Тимошенко «звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн ​​грн, розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн податку на додану вартість, у службовому підробленні та в ухиленні від сплати 681 тис. грн прибуткового податку. Методом розкрадання бюджетних коштів було впровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній».

Тимошенко у 1995-1997 рр.. очолювала корпорацію ЄЕСУ.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179