Шахраї з України обдурили кількох жінок у білоруських Гомелі, Жлобіні та Мінську. Про це повідомили в управлінні карного розшуку ГУВС Мінського міськвиконкому.

«Наприкінці минулого тижня за три дні було зафіксовано сім однотипних випадків шахрайства щодо жінок 45-60 років: два - в Гомелі, два - в Жлобіні, три - в Мінську. У злочинах підозрюються громадяни України, які два роки тому вже робили в білоруській столиці подібні афери», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, у всіх випадках злочинець підходив до жертви, демонстрував гаманець з розташованими всередині грошима, стверджував, що це втратив молодий чоловік, що пробігав мимо, і пропонував розділити гроші. У момент розмови до них підходив другий злочинець і стверджував, що йому вказали на них як на осіб, які знайшли загублені ним гроші - близько 2 тис. доларів. Перший злочинець заперечував факт знахідки. Другий просив почекати деякий час. У цей момент перший злочинець передавав гаманець потерпілій, просив почекати, поки він у всьому розбереться, при цьому вимагав дати йому як заставу вироби із золота та інші цінні речі. Після цього зловмисники переховувалися. У гаманці замість грошей потерпілі знаходили фрагменти газети, повідомляє «УНІАН».

«У нас є відомості, що вказують на причетність до шахрайства трьох громадян України, які пересуваються по території Білорусі на автомашині «Шкода» з українськими номерами», - зазначили в управлінні карного розшуку ГУВС Мінміськвиконкому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

446