Реформування автодорожньої галузі України завершиться до кінця 2014 року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив сьогодні під час прес-конференції глава Держагентства автомобільних доріг «Укравтодор» Євген Прусенко.

«Програма реформування затверджена Кабінетом Міністрів України, є план заходів, і до кінця 2014 року вони будуть виконані», - повідомив він.

За словами Прусенка, згідно з програмою, дороги місцевого призначення разом з фінансуванням та відповідними виробничими підрозділами будуть передані у сферу управління місцевих органів влади, однак залишаться в державній власності.

«Ми повинні рухатися в тому напрямі, в якому організована робота у всіх розумних країнах цього світу. Тобто не вирішувати в Києві, яку дорогу від села до села ремонтувати в першу чергу», - зазначив Прусенко.

Голова «Укравтодору» підкреслив, що місцева влада краще знає, що потрібно людям у регіоні, а маючи відповідальність за стан доріг, робитиме більше для залучення додаткових ресурсів з місцевих джерел фінансування.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 травня віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул представив концепцію стратегії розвитку автодорожнього господарства.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

451