Державне агентство автомобільних доріг України готує концесійні проекти з будівництва платних доріг. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив сьогодні під час прес-конференції глава відомства Євген Прусенко.

«Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 рр.. передбачена підготовка конкурсної документації та проведення концесійних конкурсів щодо шести об'єктів. Я впевнений, що все це ми зможемо реалізувати», - повідомив він.

За словами Прусенка, йдеться про Велику Окружну дорогу навколо Києва, дороги Рівне-Броди-Львів-Краковець, Харків-Щербаківка, Одеса-Рені, Ульянівка-Миколаїв-Херсон-Крим і Новомосковськ-Крим.

Прусенко зазначив, що ці проекти будуть готові не пізніше ніж через рік і запущені тільки у випадку, якщо це буде економічно доцільно.

«Платні дороги будуватимуться поруч з альтернативними безкоштовними. Ціна може скласти в рамках 30 копійок за кілометр для легкового автомобіля і до 1 грн - для вантажного», - повідомив він.

Голова «Укравтодору» підкреслив, що, за попереднім аналізом, проекти потрібно запускати обов'язково. «Так, це буде в перший час навантаження на державний бюджет, однак ми і так залучаємо кредити, не маючи можливості їх виплачувати», - резюмував він.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

515