У Києві відбувся другий футбольний турнір «Кубок ЮНІСЕФ» серед команд дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, організаторами якого виступили Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Федерація футболу України і Міністерство молоді та спорту.

Як передає кореспондент ForUm'у, переможцем турніру стала київська команда «Троєщина».

Всього ж, за словами організаторів, у турнірі взяли участь понад 100 дітей з 11 команд, які прибули з різних міст України: Одеси, Миколаєва, Херсона, Івано-Франківська, Харкова, Києва, а також із Закарпатської та Львівської областей.

Метою змагань стало залучення уваги громадськості до невідкладності захисту прав дітей, важливості спорту і футболу в реабілітації вразливих дітей.

Як зазначили організатори, це змагання надалі отримає статус постійного. «Ми домовилися про те, що цей турнір буде щорічним. Ми зробимо все можливе для того, щоб він був барвистим, проходив з тим напруженням боротьби, яке ви сьогодні показали», - повідомив президент Федерації футболу України Анатолій Коньков, додавши, що нещодавно у нього відбулася зустріч з Президентом України Віктором Януковичем, під час якої вони обговорили розвиток дитячо-юнацького футболу.

У свою чергу, міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін і голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Макуо висловили надію, що з часом у цьому турнірі братимуть участь ще більше дітей.

Переможців турніру привітав і відомий український футболіст Олександр Шовковський. Він також вибрав кращого гравця матчу, якому презентував футболку і заслужений трофей. Крім того, всі діти отримали в подарунок футбольні м'ячі, а гравцям «Троєщини» крім цього презентували рюкзаки.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

423