Посольство Чехії в Україні з 22 травня почне видавати громадянам, що їдуть за кордон з туристичною або оздоровчою метою, шенгенські візи для багаторазового в'їзду, йдеться в повідомленні прес-служби посольства.

Рішення про видачу віз прийнято на підтримку індивідуального й організованого туризму і курортної справи, розширення можливостей для особистих контактів між громадянами обох країн відповідно до пріоритетів «Східного партнерства» Європейського Союзу і як вираз підтримки євроінтеграційних прагнень України.

«Шенгенська багаторазова віза з метою туризму і лікування може бути видана за умови, що заявник доведе або обґрунтує намір часто і регулярно подорожувати, або у випадках, коли заявник доведе свою бездоганність і надійність, зокрема тим, що попередні шенгенські візи використовував згідно з правилами» , - сказано в повідомленні.

При цьому заявник на багаторазову візу при подачі заяви повинен довести, що раніше йому було видано мінімум дві одноразові шенгенські (мають бути надані копії цих віз), які він використовував за призначенням. Термін даної візи становитиме 1 рік, наступної - 2 роки, передають «Українські новини».

Консульський збір за подання заяви на багаторазову візу не підвищується порівняно із заявою на одноразову візу. Зокрема, розмір консульського збору залишається незмінним як при подачі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

385