Опозиція не може відправити міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у відставку. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу журналістам повідомив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Коментуючи заяву представників опозиції про те, що Захарченко повинен бути відправлений у відставку, він сказав: «Не варто вимагати того, на що ти не дуже впливаєш. Представникам опозиції потрібно спуститися на грішну землю і свої вимоги узгоджувати зі своїми можливостями».

«Якщо будуть винні - вони будуть покарані, і це зробить Президент», - зазначив він.

У той же час Єфремов не бачить необхідності у відставці глави МВС через інциденти, що сталися 18 травня. «При чому тут міністр? Що, потрібно було по всьому Києву розставити за кожним з демонстрантів міліціонерів? Це дурість», - заявив він.

Крім того, депутат підкреслив, що влада не зацікавлена ​​в подібних провокаціях. «Ми робили все можливе, щоб колони розвести... Владі провокації не потрібні», - сказав він і додав, що Партії регіонів важливо було показати організованість в настільки масовому зібранні громадян.

У той же час, за словами Єфремова, ПР попросить голову МВС відзвітувати щодо ситуації з побиттям журналістів і дій міліції.

Також депутат заявив, що у Захарченка запитають, що робив у центрі Києва БТР, через який виник конфлікт. «Кількість людей, що пересуваються на БТРах, обмежена. Їх можна по пальцях перерахувати, і їхні прізвища ми всі знаємо. Для чого це було зроблено, мені не зрозуміло», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 травня журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя побили невідомі молодики.

За фактом побиття журналістки «5 каналу» Ольги Сніцарчук під час мітингу в Києві 18 травня відкрито кримінальне провадження за двома статтями, розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів ініціює створення тимчасової слідчої комісії при Верховній Раді України з розслідування сутичок, що сталися 18 травня в Києві.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284