Політолог, директор Українського філіалу країн СНД Володимир Корнілов вважає, що у наступні півтора року лідери опозиції проведуть у боротьбі один з одним.

«Сам мітинг, який опозиція називала не інакше як всенародне повстання, мене дещо потішив. Варто зазначити, що організатори все спланували, підлаштували графік, щоб фінальний мітинг проходив у травні саме у розпал кампанії мера Києва. Як ви знаєте, кампанія не розпочалася, і невідомо, коли стартує. У цьому питанні захід провалилося. Та й у низці інших моментів, зокрема, що стосується подальших дій опозиції, мітинг не сказав нічого нового. Найцікавіше у цій історії, що «всенародне повстання» переноситися на 2015 рік», - зазначив він.

На його думку, згадка у фінальній резолюції опозиції пункту про те, що нею буде підтриманий єдиний кандидат від меншості тільки у другому турі, свідчить про розбіжності в їхньому таборі.

«Те, що у резолюції згадано висунення опозицією єдиного кандидата у Президенти тільки у другому турі, вже говорить багато про що. Схоже, що основним суперником лідерів опозиції на цих виборах буде не Янукович, а вони самі. Наступні півтора року вони проведуть у боротьбі один з одним», - зауважив політолог.

Корнілов зазначає, що у нього немає інформації про те, що молоді люди спортивної статури, які у ході акції побилися з представниками опозиції, є представниками Партії регіонів.

«У мене немає відомостей, що це люди від Партії регіонів. Мене більше дивує позиція журналістської братії, котра, не встановивши партійну приналежність цих панів, відразу ж назвала їх «регіонівською». Звичайно, наявність штурмовиків на політичних акціях неприйнятна. Але чому ніхто не говорить про таких же бритоголових, які використовуються у мітингах «Свободи»? »- сказав експерт.

Нагадаємо, що мітинги опозиції та Партії регіонів у центрі Києва супроводжувалися сутичками і провокаціями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347