Аграрний сектор продовжує утримувати статус провідного у вітчизняній економіці. Підтвердження тому - зростання обсягів виробництва сільгосппродукції, приріст експорту і збільшення зовнішньоторговельного обороту. Так, за чотири місяці поточного року обсяг сільгоспвиробництва збільшився на 5,1%. Зокрема, найбільший приріст відбувся у Вінницькій та Хмельницькій областях, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«З січня по квітень індекс обсягу сільгоспвиробництва в порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 5,1%. Зростання продемонстрували як сільгосппідприємства - 9,7%, так і господарства населення - 1,3%. Тобто ми бачимо, що аграрний сектор продовжує нарощувати виробництво і підтверджувати свій статус лідера вітчизняної економіки. І ми робимо все, щоб така позитивна тенденція збереглася і надалі. Оскільки від цього безпосередньо залежить не тільки економіка держави, а й добробут українців», - зазначив Присяжнюк.

Міністр також повідомив, що виробництво сільгосппродукції збільшилося у 19 областях. Зокрема, найбільший приріст був зафіксований у Вінницькій - на 42,2% і Хмельницькій - на 17% - областях.

Окрім збільшення виробництва, Україна продовжує успішно експортувати сільгосппродукцію за кордон.

«Українські аграрії виробляють більше сільгосппродукції, ніж споживається всередині країни. Тому для нас важливо знаходити ринки збуту. І ми успішно з цим справляємося. Наприклад, з січня по березень зріс обсяг експорту на 10,7%. Також за цей період збільшився зовнішньоторговельний оборот продукції АПК на 14,8% порівняно з відповідним періодом минулого року, і склав 6,4 мільярда доларів», - повідомив глава відомства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148