На святкування Дня Києва із міського бюджету виділено близько 1 млн грн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив у ході засідання розширеної апаратної наради голова КМДА Олександр Попов.

«На святкування Дня Києва ми витратимо близько 1 млн грн, проте основні витрати, пов'язані з проведенням концерту на Майдані Незалежності, візьмуть на себе спонсори», - сказав він.

Цього року, як розповіла директор Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна, на Софіївській площі відбудеться концерт класичної музики, який завершиться традиційним 3D-шоу, присвяченому 1025-річчю хрещення Київської Русі.

Крім того, у рамках проведення Дня Києва відбудеться проект «Андріївський спуск і Монмартр – культурні побратими», основною метою якого буде відтворення атмосфери творчого вуличного свята на французький класичний манер.

На Співочому полі відбудеться фольклорно-мистецьке свято, у якому візьмуть участь аматорські хорові колективи столиці, Київської області та регіонів України.

Також пройде низка заходів у зв'язку зі святкуванням Олімпійського сторіччя. З нагоди проведення у Києві і Всеросійської Олімпіади відбудеться відкриття тематичної виставки у Музеї історії міста Києва, офіційний прийом делегацій національних олімпійських комітетів інших держав, традиційна акція «Олімпійський день», а також фінальні змагання перших «Спортивних ігор юних олімпійців».

Крім того, в усіх муніципальних музеях міста пройдуть «дні відкритих дверей», всі бажаючі зможуть відвідати їх безкоштовно.

На Площі Зірок, на вул.Хрещатику, біля Пасажу відбудеться встановлення почесних зірок. Зокрема, у цьому році номінантами визначені: Герой України, художній керівник Національного заслуженого академічного народного хору України ім.Верьовки Анатолій Авдієвський і легенда українського футболу Андрій Шевченко.

Всього, за словами Зоріної, у Києві пройде більше 80 культурних заходів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307