На цьому пленарному тижні Верховна Рада планує розглянути 125 питань. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту заявив голова парламенту Володимир Рибак.

Він підкреслив, що завдяки плідній роботі ВР минулого тижня порядок денний на цей тиждень істотно оновлено. У ньому, за винятком вівторка, переважно нові законопроекти.

За його словами, у вівторок заплановано розглянути 53 питання: 17 необхідно включити до порядку денного. Серед них і проект закону про повторні вибори нардепів до парламенту.

«У середу - дев'ять законопроектів, переважно опозиційні, а о 15:00 почнуться слухання з питань виконання судових рішень. На четвер заплановано розгляд 57 питань, 29 із яких - законопроекти у другому читанні. Також депутати розглянуть повернений Президентом до парламенту закон про внесення змін до Земельного кодексу України щодо набуття права власності на землю», - розповів голова ВР.

Також він поінформував про те, що депутати планують обрати і звільнити суддів, призначити члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Рибак зазначив, що у п'ятницю традиційно пройде Година запитань до уряду. Він закликав депутатів визначитися, кого із міністрів вони хочуть заслухати і з якого питання.

Крім того, у п'ятничному порядку денному планується заслухати звіт про виконання держбюджету-2013 і питання про основні напрями бюджетної політики на 2014 рік.

Також нардепи хочуть заслухати ТСК з питань розслідування фактів перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах у 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143