Повідомлення про скасування потягів Укрзалізницею є PR-технологією опозиції. Її мета - пояснити можливий провал своєї політичної акції у Києві.

Про це заявив політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко, коментуючи інформацію опозиційних партій про затримки поїздів і електричок, що прибувають до столиці вранці 18 травня.

«Подібні заяви звучали і напередодні Майдану у 2004 році. У 2007 р. «Укрзалізницю» навпаки звинувачували в тому, що вона звозить мітингувальників до Києва», - нагадав експерт.

Політолог назвав повідомлення про блокування поїздів, що прямують до Києва, традиційним, але ефективним політичним інструментом.

«По-перше, таким чином нагнітається паніка серед населення. По-друге, додатково залучається увага до акції. По-третє, такими заявами можна у разі чого виправдати можливий провал акції, мовляв, приїхало мало людей, оскільки влада блокувала залізницю. При цьому не випадково згадується саме залізниця, а не, скажімо, авіаційний транспорт. Адже пасажирські перевезення в Україні по залізниці і наймасовіші, і найдоступніші порівняно з авіаційним і навіть автобусним транспортом», - пояснює Кость Бондаренко.

До того ж, за словами Бондаренка, опозиції легше доносити інформацію, ніж держорганам: «До них прикута увага ЗМІ, у них багато спікерів. Та й панічні заяви набагато краще розходяться, ніж офіційна, перевірена інформація. Та ж «Укрзалізниця» може сказати про щось лише один раз, тому її інформацію про графік поїздів не так підхоплюють ЗМІ».

Нагадаємо, 18 травня Державна адміністрація залізничного транспорту назвала такими, що не відповідають дійсності, повідомлення про свідому затримку 15 поїздів далекого слідування нібито через акції опозиційних сил.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

360