КНДР провела в суботу, 18 травня, запуск трьох керованих ракет малого радіусу дії, повідомило міністерство оборони Південної Кореї.

Пуск двох із трьох ракет був здійснений вранці у суботу. Пуск третьої ракети відбувся після полудня. Однак точний час запуску і тип ракет не повідомляється.

Передбачається, що ракети були запущені зі східного побережжя країни і впали у Японському морі. Уряд Японії підтвердив запуск ракет КНДР, але підкреслив, що жодна із них не впала у територіальні води країни.

КНДР оголосила себе ядерною державою у 2005 році, у 2006, 2009 і 2013 роках провела підземні ядерні випробування, які викликали протести з боку міжнародного співтовариства. Відносини між Пхеньяном і Сеулом значно погіршилися після жорсткої реакції КНДР на проведення США і Південною Кореєю широкомасштабних військових навчань, передає РІА «Новости».

На початку квітня з'явилися припущення про те, що Північна Корея може здійснити випробувальний пуск балістичної ракети середньої дальності типу «Мусудан», а також одночасний пуск кількох ракет типу «Скад» і «Нодон». Пізніше повідомлялося, що ракети «Мусудан» були відведені зі східного узбережжя КНДР, проте інформації про подальше їхнє переміщення не надходило.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232