Сьогодні із виправної колонії №19 у селищі Марково, що під Іркутськом, вчинили втечу четверо ув'язнених, зробивши підкоп довжиною більше 20 метрів, повідомили у Слідчому комітеті Росії. Втікачі відбували покарання за вбивства і розбої.

Їхню відсутність адміністрація виправної установи помітила рано вранці під час шикування. За даним фактом слідчі органи Слідчого комітету Російської Федерації проводять дослідчу перевірку стосовно посадових осіб колонії, які могли допустити втечу засуджених із установи суворого режиму.

«На даний момент відомо, що втеча здійснена із промислової зони колонії, де ці ув'язнені працювали столярами. Вже встановлено, що вони зробили підкоп довжиною більше 20 метрів», - йдеться у повідомленні.

На даний момент правоохоронні органи Іркутської області докладають усіх зусиль для встановлення місцезнаходження ув'язнених та їхнього затримання. За результатами дослідчої перевірки буде дана правова оцінка дій (чи бездіяльності) посадових осіб на предмет недбалості.

За даними прес-служби ГУ МВС Росії по Іркутській області, понад 2,5 тисячі співробітників поліції розшукують злочинців, які втекли. Зазначається, що троє із них визнані судом винними у скоєнні вбивств, ще один - у грабежі та розбої.

«Кожен із них становить серйозну небезпеку для суспільства, а відсутність грошових коштів, зухвалість і нахабство вчинених ними раніше злочинів можуть підштовхнути їх до скоєння чергових протиправних діянь», - попереджають у поліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290