Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України оштрафував п'ять клубів Прем'єр-ліги через неправомірні дії вболівальників.

За демонстрацію уболівальниками «Говерли» банера із зображенням кельтського хреста 27 квітня під час матчу 26-го туру чемпіонату України з київським «Арсеналом» ужгородський клуб повинен виплатити 50 тисяч гривень. У разі повторення подібної ситуації до клубу будуть застосовані більш жорсткі санкції.

Фінансові санкції у 75 тисяч гривень застосовані до полтавської «Ворскли» за неправомірні дії вболівальників 11 травня під час матчу 28-го туру з донецьким «Металургом».

125 тисяч гривень має заплатити «Шахтар» за неправомірні дії вболівальників клубу на стадіоні «Донбас-Арена» 28 квітня до, під час і після закінчення матчу 26-го туру з харківським «Металістом».

За скандування нецензурних виразів вболівальниками «Динамо» під час матчу 24-го туру з львівськими «Карпатами» київський клуб повинен виплатити 25 тисяч гривень.

За порушення Регламенту змагань Прем'єр-ліги про обов'язкову участь головного тренера і футболіста команди у флеш-інтерв'ю після матчу з «Зорею» київське «Динамо» оштрафовано на 5 тисяч гривень, а головному тренеру команди Олегу Блохіну винесене попередження про необхідність виконання регламентних норм надалі, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Крім того, київський клуб повинен заплатити 37,5 тисячі гривень за використання піротехнічних засобів, демонстрацію банера некоректного змісту і скандування образливих виразів вболівальниками на стадіоні НСК «Олімпійський» 27 квітня матчу 26-го туру чемпіонату України з дніпропетровським «Дніпром». Ще 40 тисяч гривень кияни заплатять за використання вболівальниками піротехніки 4 травня під час матчу 27-го туру з харківським «Металістом».

За використання піротехнічних засобів вболівальниками «Металіста» під час того ж матчу харківський клуб заплатить штраф у розмірі 175 тисяч гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271