Міністр закордонних справ України Леонід Кожара, представник ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Кетрін Ештон та комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле обговорили актуальні питання двосторонніх відносин між Україною та ЄС, повідомили у Департаменті інформаційної політики МЗС. Зустріч політиків відбулася сьогодні у Кракові у рамках робочого візиту Кожари до Польщі.

Кожара підтвердив намір України продовжувати реалізацію євроінтеграційного курсу, а також поінформував сторону ЄС про досягнутий нашою державою прогрес у впровадженні системних реформ, що дозволить перевести двосторонні відносини на рівень політичної асоціації та економічної інтеграції, зазначили у МЗС.

Особливу увагу було приділено перспективам підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті «Східного партнерства» у листопаді, зокрема, у контексті схваленого 15 травня рішення Колегії ЄК щодо рекомендації Раді ЄС підписати Угоду.

Під час зустрічі з Ештон серед питань міжнародного порядку денного співрозмовники приділили окрему увагу реалізації пріоритетів українського головування в ОБСЄ, зокрема, активізації взаємодії у придністровському врегулюванні у форматі «5+2».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304