Сьогодні до Києва вперше прибула чудотворна ікона «Миколи Утишителя», яку із Німеччини напередодні Дня св.Миколи привезла для поклоніння Українська Православна Церква, передає кореспондент ForUm’y.

Ікона доставлена ​​ у Києво-Печерську лавру, де її зустріли Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, настоятель Києво-Печерської лаври Павло, представники духовенства, семінаристи, сестри милосердя із Києва та Єрусалима.

Присутній на урочистому заході митрополит Володимир подякував Богу за подібну радість велику. «Нехай молитва святого Миколая, якого шанує весь православний світ, буде завжди з усіма нами. Нехай Господь пошле нам дари небесного Богопосланничества і буде з миром і надалі наша країна, наша церква і всі, хто шанує святого угодника», - сказав він.

Як розповіла кореспонденту ForUm’y старша сестра милосердя Олександрівського двору у Єрусалимі Катерина, образ «Миколи Утишителя» був подарований княгині Єлизаветі Федорівні Миколою II у день вбивства її чоловіка князя Сергія Олександровича. Молячись біля образу, княгиня прийняла рішення пробачити вбивцю свого чоловіка і відвідати злочинця у темниці.

Цей же образ сподвиг княгиню створити Марфо-Маріїнську обитель, стати сестрою милосердя і присвятити своє життя Богові.
За словами сестри Катерини, відомо багато випадків зцілення цією іконою, серед яких - лікування від раку.

У п'ятницю ікона відвідає домовий храм свт.Миколая у Резиденції Предстоятеля УПЦ у Києво-Печерській Лаврі і до ранку суботи перебуватиме у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія на Верхній Лаврі. У суботу святиню Хресною ходою перенесуть на Київський Афонський двір (Олександрівська лікарня).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

484