Колишній прем'єр-міністр України Віталій Масол заявив, що ніколи не говорив у своєму інтерв'ю про причетність Віктора Януковича до вбивства Євгена Щербаня, пише «Сьогодні».

«Мені 84 роки, я літня людина, мені підказала моя сім'я і мої онуки, що єдиний спосіб заявити сьогодні привселюдно, що подібних фраз про Президента я не говорив в інтерв'ю журналісту Аліні Стрижак, і що вся ця інформація лише плід її уяви, це звернутися до Вас як до самого читаного і шанованого киянами видання!», - написав Віталій Масол на сторінці Сегодня.ua у Facebook.

«Сподіваюся на Ваше розуміння і мінімальну повагу до років служби на благо країни Україна, якій я присвятив все своє особисте життя!», - пише Масол.

На своїй сторінці у соцмережі він повідомив, що не давав інтерв'ю, у якому би стверджував про причетність Януковича до розстрілу Щербаня. «Ця інформація не відповідає дійсності і підлягає спростуванню. Я, Масол Віталій Андрійович, заперечую проти інформації, наведеної у статті, і підкреслюю, що подібного інтерв'ю я не давав, під такою інформацією мого підпису ви не знайдете, тому що його там не було і не могло бути. Я можу назвати це чистим політичним замовленням, спрямованим проти чинної верхівки влади. Зазначене інтерв'ю не зафіксоване на жодному паперовому або електронному носії. Кожне слово, написане журналісткою Аліною Стрижак від мого імені, є неправдивим і має провокаційний характер», - повідомив Масол.

Для захисту своєї честі і гідності, а також спростування недостовірної інформації Віталій Андрійович має намір звертатися до суду.

Нагадаємо, журналіст Аліна Стрижак у своєму Facebook оприлюднила нібито уривки із інтерв'ю з Віталієм Масолом, у якому йому приписувалися слова про те, що Щербаня вбив Янукович, а Гетьмана - Ющенко. «Я, наприклад, вважаю, що Щербаня вбив Янукович. Прибрав зі свого шляху. Це ж Донецьк», - наводить нібито цитату Масола журналіст. Крім того, від імені екс-прем'єра Аліна Стрижак написала такі слова: «Прибрали ж Кушнарьова. Якби не прибрали, він був би президентом. Кірпу вбили. Кравченка. Гетьмана. Вадим, до речі, моїм сусідом по Кончі був. Убив його Ющенко. Дружина Гетьмана на похоронах кричала: «Це ти його вбив!» А Ющенко, як завжди, робив вигляд, що нічого не помітив».

Це інтерв'ю готувалося для журналу «Країна», проте слова з посиланням на Масола, наведені журналістом у соцмережі, до друку не потрапили.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

441