Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає громадян бути обережними у зв'язку з високим ризиком виникнення пожеж, повідомили у прес-службі відомства.

«ДержНС закликає громадян: не експериментуйте із займистими речовинами у пожежонебезпечний сухий літній період! Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь!», - сказано у ньому.

Рятувальники підкреслюють, що відсутність дощу, сильний вітер, нескошений сухий бур'ян сприяють тому, що неакуратно викинутий у придорожню траву сірник, недопалок або скляна тара можуть стати причиною пожежі.

З сухої трави вогонь може перекинутися на сухостій, потім охопити найближчі зелені насадження (парки, лісосмуги, ліси) і господарські споруди (гаражі, сараї, прибудови, флігелі).

ДержНС звертає увагу громадян на те, що загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко: достатньо вилити відро води або засипати землею.

Відомство також звертає увагу на те, що у жарку погоду і при наявності смогу необхідно припинити проведення масових заходів для дітей, змагань, зборів; не перебувати тривалий час на відкритому повітрі у ранковий час, коли концентрація смогу у повітрі максимальна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289