В Україні від злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми, постраждало 147 осіб, із яких 81 жінка, 59 чоловіків, 2 неповнолітні та 5 малолітніх осіб. Про це заявив начальник управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Антон Столітній, повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.

Зокрема, він зазначив, що протягом 1 кварталу 2013 року, з урахуванням злочинів минулих років, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 103 заяви і повідомлення про кримінальні правопорушення, пов'язані з торгівлею людьми. Із них 65 заяв і повідомлень надійшли тільки протягом цього року.

«За результатами попереднього розслідування 5 кримінальних проваджень з обвинувальними актами вже направлені до суду для розгляду по суті», - сказав начальник управління.

Одним із таких кримінальних проваджень, за його словами, є спроба матері продати власну дитину.

«На початку березня 2013 року жителька Волинської області з корисливих мотивів за грошову винагороду у розмірі 20 тис.дол продала свого малолітнього сина 2012 народження», - повідомив Столітній і додав, що план матері не реалізувався тільки через те, що громадяни, які виступали покупцями, попередньо повідомили про можливий факт торгівлі людьми у міліцію.

Ст.149 КК України - торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини. Залежно від кваліфікаційних ознак, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282