Український уряд вживає всіх необхідних заходів, щоб захистити права вітчизняних виробників, які поставляють кондитерську продукцію у Білорусь. Це питання було одним із ключових під час наради у Кабінеті міністрів за участю керівників бізнес-асоціацій і союзів під головуванням міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігоря Прасолова.

Зустріч відбулася за дорученням першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова, до якого вітчизняні товаровиробники нещодавно звернулися з проханням про допомогу. Нагадаємо, минулого тижня Сергій Арбузов заявив, що дасть доручення організувати зустріч з представниками бізнесу, щоб виробити дієві механізми для вирішення цього питання.

Під час наради 17 травня підприємці підтвердили, що проблема затримки українських кондитерських товарів на білоруському кордоні, на жаль, до цих пір актуальна. Експорт продукції до Республіки Білорусь фактично блокується, а серйозні втрати також відчувають суміжні цукрова та борошняна галузі України. Потерпають від дій білоруської сторони підприємці і в інших галузях.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов заявив, що уряд України готовий надавати всіляку допомогу вітчизняним підприємцям. Тому це питання наступного тижня розглянуть під час чергового засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

«Білорусь є для нас дуже важливим торговельним партнером, і ми повинні всі наші проблемні питання вирішувати шляхом обговорень і консультацій», - зазначив Ігор Прасолов.

Між тим він підкреслив, що ці проблеми уряд буде вирішувати не тільки через двосторонню комісію, але також через співпрацю з Євразійською економічною комісією, Митним союзом і Єдиним економічним простором.

«Спробуємо з усіх боків, які тільки можливі, захищати інтереси нашого бізнесу. Ми будемо вживати найжорсткіших заходів, щоб інтереси наших виробників були захищені», - заявив Ігор Прасолов.

Серйозну увагу на нараді приділили й іншим питанням українсько-білоруського співробітництва. Зокрема, імпорту молочної продукції із Білорусі, забезпеченню вітчизняних автоперевізників дозвільними документами на право здійснення міжнародних перевезень, співпраці підприємств легкої промисловості та експорту українського бурякового цукру.

Ігор Прасолов подякував всім учасникам наради та наголосив, що особисто передасть їхні побажання та пропозиції пршому віце-прем'єр-міністру України Сергію Арбузову.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270