Підтримка української науки і вчених була і завжди буде пріоритетом уряду. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час урочистого засідання у Національній філармонії України з нагоди Дня науки, повідомляє кореспондент ForUm'у.

Прем'єр зазначив, що Україна має величезний науково-дослідний потенціал.

«Питання полягає у тому, як цей потенціал використовується для технічного прогресу України, прогресу промислового розвитку, бюджетних сфер діяльності - медицини, освіти. І ось тут хочеться сказати, що нам необхідно ще дуже багато зробити, щоб дійсно наш потенціал був основою руху вперед по шляху прогресу», - сказав він.

Після привітання глава уряду вручив державні нагороди науковцям, відзначеним указом Президента, а також нагородив лауреатів премій Кабміну за впровадження інноваційних технологій.

«Це, з одного боку, свідчення поваги та підтримки, які держава надає цим колективам, з іншого, певний аванс і заклик до того, щоб інші колективи працювали на такому ж рівні», - підкреслив прем'єр-міністр.

Крім того, Азаров вручив державну премію віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу за розробку та впровадження у гірничорудній галузі нової технології проведення масових вибухів із застосуванням безтротилових вибухових речовин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325