В Україні доцільно розвивати гнучкість курсу національної валюти. Про це президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах заявив на засіданні Правління організації, передає кореспондент ForUm`у.

За словами голови УСПП, стабільність фінансової системи або національної грошової одиниці не може бути предметом поточної кон'юнктури. «Непрофесійна і часто заангажована дискусія навколо даного питання нагнітає негативні настрої у суспільстві, що погано впливає на фінансову сферу. Такий серйозний показник, як стабільність гривні, позначається на житті кожного громадянина, а це ніколи не повинно бути політичною «розмінною монетою», - зазначив фахівець.

Він додав, що валютно-курсова і грошово-кредитна політика Нацбанку України повинна завжди містити дуже розумні і прогнозовані заходи, особливо враховуючи ситуацію на внутрішньому ринку, де у середньому споживається близько 52% внутрішньої і 48% імпортної продукції.

«Якби відбулася швидка девальвація, то різкого стрибка цін було б не уникнути. Це завдало б великого удару по українцям, платоспроможність яких сьогодні залишається однією із найнижчих у Європі. Тому девальвації немає, потрібні обережні комплексні заходи для того, щоб не допускати погіршення якості життя людей», - сказав Кінах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278