Низка впливових єврейських організацій України виступили проти спроб екс-мера Одеси Едуарда Гурвіца очолити групу щодо міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль, а також засудили ініційовану з цього приводу Гурвіцем інформаційну кампанію.

На думку лідерів єврейських організацій, Гурвіц не володіє для цього достатнім політичним досвідом і підтримкою у єврейському світі. В якості єврейського лідера і людини, яка обіймає значущу позицію у єврейському світі, його ніхто не сприймає. Крім того, не на користь Гурвіца працює його скандальне «нашоукраїнське» минуле, не менш сумнівне сьогодення і негативна репутація, зазначає представник однієї із єврейських громадських організацій.

На жаль, для партії «Наша Україна» і для свого найближчого бізнесового оточення Едуард Йосипович зробив набагато більше, ніж для єврейської громади України. Примітно, що серед тих, хто підтримав кандидатуру Гурвіца, не виявилося жодного єврея, повідомляє «From-UA».

Щоб очолювати групу зі зв'язків з Ізраїлем, потрібно йти на конфлікт з політичними союзниками із ВО «Свобода» та займати активну політичну позицію, яка часто буде суперечити тому, що говорить і робить нинішня опозиція. Суспільно-політична діяльність в єврейській сфері в нинішніх політичних умовах - це не членство у «спілці композиторів».

Найближчим часом інсинуації з цього питання припиняться, як тільки почне працювати група з міжпарламентських зв'язків з Ізраїлем, яку очолюватимуть Фельдман і Файєрмарк, наголошується в заяві.

Як повідомлялося раніше, екс-мер Одеси Едуард Гурвіц намагався зібрати підписи народних депутатів під протоколом про створення групи з міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль (у складі 29 осіб під головуванням Гурвіца), проте апарат ВРУ за цей час вже встиг зареєструвати аналогічну групу під керівництвом Фельдмана і Файєрмарка у складі 58 народних депутатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260