Охорону громадського порядку під час траурних заходів, присвячених роковинам депортації народів із Криму, будуть забезпечувати понад 1800 співробітників міліції і 500 військовослужбовців внутрішніх військ МВС України.

Як повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС в АР Крим, у поточному році близько 29 тисяч осіб із усіх регіонів автономії зберуться під Сімферополем і організованими групами пройдуть до площі імені Леніна, де і відбудуться основні заходи.

За словами начальника Управління громадської безпеки управління міліції полковника Валерія Грицая, рух колон здійснюватиметься за 6-ма маршрутами, рух автотранспорту якими буде тимчасово призупинено.

«З метою недопущення 18 травня поточного року масових заходів агресивної спрямованості, припинення незаконної діяльності окремих груп громадян, які можуть використовувати пам'ятні дні для підбурювання ситуації, організації та вчинення протиправних дій, розпалювання міжетнічної та міжрелігійної ворожнечі, Головним управлінням МВС України в Автономній Республіці Крим розроблено комплекс профілактичних заходів», - повідомили у міліції.

Так, починаючи з 15 травня, весь особовий склад кримської міліції переведений на посилений варіант несення служби. Для постійного відстеження оперативної обстановки створені і цілодобово діють оперативні штаби. Крім того, з 15 травня під посиленою охороною співробітників міліції перебуватимуть пам'ятники і меморіали.

Керівництво кримської міліції звертає увагу жителів та гостей Криму на необхідність дотримання чинного законодавства при проведенні масових заходів, у тому числі зборів, мітингів, демонстрацій, і закликає до дотримання коректності та толерантності у спілкуванні один з одним.

Нагадаємо, раніше голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов заявив, що кримська влада надасть максимальне сприяння в організації та проведенні траурних заходів з нагоди Дня пам'яті жертв депортації.

Сам Могильов у цей день перебуватиме з офіційним візитом у Республіці Португалія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289