Сьогодні вночі в Одесі група людей під проводом мера Олексія Костусєва у буквальному сенсі слова розгромила 5-поверховий будинок, так званий «Підводний мисливець», який незаконно, принаймні, на думку Костусєва, будується на Ланжероні, одному із найкращих пляжів Одеси.


 
З'явившись на об'єкт о 4-й годині ранку, Костусєв виявив, що на нібито неіснуючому будівництві щосили кипить робота, трудяться десятки будівельників. Чоловік 15 із них він затримав і о 8-й годині ранку передав співробітникам міліції. При цьому мерові не знадобилося рішення суду, припис виконавчої служби, допомога правоохоронних органів. «Підводний мисливець» швидко перетворився на жертву: операція проходила швидко і рішуче. Мера супроводжувала група «співчуваючих» одеситів чисельністю приблизно чоловік 100.

 
Одесити вже звикли до того, що мер міста - людина рішуча, може, приміром, взяти в руки кувалду і особисто розгромити незаконно встановлений торговий павільйон. Або вимагати від орендарів на узбережжі «добровільно» віддати кращу частину пляжу, ту, що біля самого моря, у загальне користування, повідомляє «Цензор.НЕТ».

 
Мер показав, що не збирається звертати уваги на «формальності» і наводитиме порядок залізною рукою. Костусєв пообіцяв усім одеситам вільний прохід уздовж моря незалежно від того, кому і коли були передані в оренду ті чи інші пляжі. І, схоже, він піде на все, але виконає свою обіцянку.

 
Сьогодні кожен підприємець це розуміє і десять разів подумає, перш ніж зважиться конфліктувати з ним. Приклад розгромленого «Нічного мисливця» - останній аргумент для найбільш нетямущих. Звичайно, велике питання: наскільки дії Костусєва вписуються у рамки закону, яку оцінку дадуть їм правоохоронні органи, чи припустимо у принципі, щоб влада діяла, виходячи із революційної доцільності. Життя покаже. Але одне абсолютно очевидно - одесити давно чекали такої рішучості від міської влади і повністю підтримують дії свого мера. Ніколи ще з часу виборів до місцевих органів влади (жовтень 2010 року) рейтинг Костусєва не був настільки високим, а його підтримка - настільки масовою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286