Перші поставки газу з FSRU-платформи за оптимістичним сценарієм почнуться в останньому кварталі 2014 року. Такий прогноз зробив голова координаційної ради національного проекту «LNG термінал» Сергій Євтушенко, повідомляє кореспондент ForUm'у.

«З наступного тижня наша компанія-партнер «Excelerate Energy» починає технічні підготовчі інженерні дослідження в порту «Південний», сама FSRU-платформа буде розташована в його акваторії. Технічно відповідно до цього проекту за оптимістичним сценарієм перший газ зможемо поставляти вже в останньому кварталі 2014», - сказав він.

За словами Євтушенка, технічно такі перспективи можливі, але все таки результат залежатиме від злагодженості дій суб'єктів, а також від урядових рішень

Він зазначив, що за реалістичним сценарієм перший газ з установки FSRU-платформи можна буде отримати у першому кварталі 2015 року.

Як повідомляв ForUm, голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заявив, що жодних технічних проблем для реалізації національного проекту «LNG термінал» не залишилося.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232