Прем'єр-міністр України Микола Азаров дав вказівку міністру освіти України Дмитру Табачнику заборонити примусову участь співробітників вищих навчальних закладів у політичних заходах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час Години запитань, відповідаючи на відповідне прохання нардепів.

«Я доручаю Табачнику заборонити примус співробітників вузів до участі в будь-яких політичних акціях. Я прошу міністра Табачника проінформувати про моє розпорядження всі підвідомчі установи», - сказав прем'єр.

У свою чергу Табачник заявив, що субота, 18 травня, не є робочим днем ​​для вузів, але міністерство ще раз проведе перевірку, щоб ніхто не змушував викладачів та інших співробітників брати участь у політичних акціях.

Він також попросив опозицію перестати стимулювати грошима студентів для участі в політичних акціях.

«Я хотів би звернутися до представників опозиції. У нас також є інформація про вербування студентів для своїх заходів за гроші. Вважаю, що це руйнує нормальний навчальний процес у вузах та закладах рівня коледжу», - підсумував Табачник.

Нагадаємо, на 18 травня в Києві запланована акція протесту опозиції «Вставай, Україно!», а Партія регіонів планує цього дня провести антифашистський марш.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317