Ніяких технічних проблем для реалізації національного проекту «LNG термінал» не залишилося. Про це під час міжнародної LNG-конференції заявив голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, повідомляє кореспондент ForUm'у.

«Відповідно до угоди, підписаної 16 квітня 2013 р. в місті Х'юстон, наступного тижня в одеський порт «Південний» прибуде технічна група фахівців американської компанії «Екселерейт Енержді» і полької копанні ILF. Вже 10 липня ми зможемо оголосити технічний звіт про можливість розміщення FSRU-платформи в акваторії порту», - сказав він.

За словами Каськіва, це відкриє шлях для підписання угоди про технічне розміщенні морського заводу загальною потужністю до 5 млрд м. куб. в середині наступного року й отримати перші партії зрідженого газу за умови його підключення до ГТС України.

Голова Держінвестпроекту також зазначив, що другий етап реалізації проекту, згідно з рішенням уряду, передбачає спорудження наземного терміналу до 2018 року загальною потужністю 20 млрд м куб.

«Згідно з національним планом дій, ми маємо намір досягти цих рішень у червні поточного року. Єдиною перепоною на шляху реалізації проекту може стати тільки інше політичне рішення», - заявив Каськів.

Як повідомляв ForUm, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький переконаний, що проект будівництва LNG терміналу буде завершено.

Раніше Кабінет Міністрів переніс розгляд питання про результати роботи комісії з проведення службового розслідування порушень при підписанні угоди з іспанською компанією Gas Natural Fenosa про спорудження LNG терміналу.

26 листопада 2012 р. Україна підписала з компанією Gas Natural Fenosa (Іспанія) угоду про співпрацю в реалізації національного проекту LNG термінал.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226