Прем'єр-міністр України Микола Азарова привітав працівників галузі інформаційно-комунікаційних технологій з Всесвітнім днем ​​електрозв'язку та інформаційного суспільства, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства, який відзначається 17 травня, був встановлений резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2006 року. Таким чином, Організація Об'єднаних Націй визнала велике значення технічних процесів обробки і передачі інформації, важливість праці сотень тисяч людей, які займаються цією важливою і важкою інтелектуальною роботою», - йдеться в повідомленні.

За словами прем'єра, розвиток інформаційного суспільства та інформаційно-комунікаційних технологій - стратегічне завдання України. Він зазначив, що цей сектор може і повинен стати каталізатором розвитку національної економіки.

«Уряд схвалив Стратегію розвитку інформаційного суспільства, реалізація якої забезпечить рівноправне членство України в глобальному інформаційному суспільстві, сприятиме підвищенню національної конкурентоспроможності, розвитку потенціалу країни, створенню умов для якісного доступу до послуг у сфері інформації, освіти, науки, охорони здоров'я, культури, управління», - заявив Азаров.

За його словами, спільний розвиток інформаційного суспільства країни базуватиметься на принципах рівноправного партнерства органів влади, громадян та бізнесу.

«Зі святом вас, шановні працівники галузі інформаційно-комунікаційних технологій! Бажаю вам оптимізму, впевненості у власних силах, професійних успіхів та особистих творчих досягнень», - сказано у привітанні.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 серпня 2012 р. Кабінет Міністрів затвердив проект Стратегії розвитку інформаційного суспільства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368