Свідчення свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня Петра Кириченка, які він давав під час допиту слідчим суддею, абсолютно відповідають тим свідченням, які він давав у справі за обвинуваченням екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка в Америці. Про це заявила заступник Генерального прокурора України Лілія Фролова, повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації ГПУ.

За її словами, Кириченко є одним із сотні свідків у справі про організацію вбивства Щербаня.
«Кириченко, який є одним із сотні свідків у цій справі, підтвердив причетність Тимошенко до замовного вбивства. Свої свідчення він давав цілком добровільно. Ніякого тиску на нього не було. Його свідчення абсолютно відповідають тим свідченням, які він давав у справі за обвинуваченням Лазаренка», - заявила Фролова.

Крім того, заступник генпрокурора пояснила, що Кириченко був допитаний на підставі норм нового КПК і статуту консульства.

«Є Консульський статут, затверджений Указом Президента у 1994 році, є стаття 28, в якій йдеться про те, що консул виконує доручення слідчих або судових органів України щодо громадян України. Тобто консул виконав доручення судових органів», - сказала вона.
Фролова також зазначила, що свідчення усіх свідків з боку обвинувачення, які були допитані слідчим суддею, дають підстави говорити про можливу причетність Тимошенко до замовного вбивства Щербаня.

«Ми бачимо, що всі чотири свідки, допитані з боку обвинувачення, нам прямо або побічно підтверджують цю причетність, що дає нам право все таки говорити про обґрунтованість нашої підозри в причетності Тимошенко до цього злочину», - сказала вона.

Нагадаємо, заступник начальника головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Олег Пушкар здивований запитаннями сторони захисту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про те, чи є у свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня Петра Кириченка фото або аудіоматерали, на яких би були зафіксовані дії або розмови на підтвердження його слів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

356